Strand/Naaktstrand

Strandposten

Bredene telt liefst 4 km zandstranden én duinen die een aaneengesloten geheel vormen. De zones in de duinen die toegankelijk zijn voor het publiek zijn geliefde pleisterplaatsjes van zonnekloppers.

Het strand met zijn steeds wisselend spel van eb en vloed is het gedroomde speelterrein voor kinderen die hun zandkastelen opkomende golven laten trotseren of hun kites de gekste capriolen laten uitvoeren.

En natuurlijk is het zwemmen of ravotten in zee het toetje op de vakantietaart.

Naaktstrand

Bredene heeft als eerste en enige kustgemeente een naaktstrand. Naturisten hebben hier een plaatsje ontdekt voor zichzelf. De ligging aan de voet van een beschermd duinenreservaat waarborgt een stukje privacy. De naaktzone vormt geen hinderpaal voor wie gekleed langs de vloedlijn wil kuieren.

Naturisme is een zaak van wederzijds respect. Vijf jaar nadat in Bredene het eerste naaktstrand werd ingericht (2001), mag dit stukje strand tot één van de drukste badzones aan onze kust gerekend worden. Op piekmomenten verdringen zich zowat 1.000 naturisten op de 350 meter brede strook.

De dag van vandaag is de kritiek op dit uniek initiatief zo goed als van de aardbol verdwenen, maar dit is ooit anders geweest. Televisiedebatten over zedelijke verloedering, analyses en petities toonden nog niet zo lang geleden aan dat in Vlaanderen hierover vele vooroordelen bestonden. Het zijn de naturisten zelf die met hun houding de tegenstanders lik op stuk hebben gegeven. De Vele naturisten die op warme dagen naar Bredene afzakken, hebben blijk gegeven van een respectvolle houding tegenover hun medemens en de natuur en hebben er voor gezorgd dat de naaktzone de schandaalsfeer van in de begindagen is ontgroeid.

Het gemeentebestuur en de politie zullen door gerichte acties ongewenste individuen uit deze zone weren. Het naaktstrand moet een plaats blijven waar in een familiale en vriendschappelijke sfeer kan worden genoten van een welverdiende dag rust.

Enkele aandachtspunten:

Met alle problemen en opmerkingen in verband met het naaktstrand, kan u terecht bij volgende meldpunten:

Beachclubs

In de 4 beachclubs, verspreid over het 4 km lange strand, kan je genieten van het heerlijke strandleven. Van op de gezellige houten terrassen van de Twins Club kan je de windsurfers, golfsurfers, kiteboarders en cat-zeilers gadeslaan tijdens hun halsbrekende toeren. Loungen op het strand kan sinds kort ook in de trendy strandhuisjes aan de strandposten 2, 3 en 6. Kom genieten van een lekkere cocktail of een verfrissende pint met je voeten in het zand. Tot ver na zonsondergang heerst een gezellige, exotische sfeer op de smaakvol ingerichte terrassen. Kom je een weekendje uitwaaien aan zee buiten de zomermaanden, dan kan je je verwarmen aan een warme chocomelk of een
kruidige glühwein.

Strandcabines

Ter hoogte van strandpost 2 'Duingat' te huur bij Brecht Barra, T: 0496 64 36 99

 

 


DIENST VOOR TOERISME

Kapelstraat 76 - 8450 Bredene
T. 059 56 19 70 - F. 059 56 19 69
E. toerisme@bredene.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Nature Nature Nature