Strandinfo

Honden op het strand

De algemene regel is dat honden zijn toegelaten op het strand en in de duinen. Van 1 juli tot 31 augustus zijn honden evenwel niet welkom op het strand en in de duinen (met uitzondering van de verharde paden), dit telkens van 10u30 tot 18u30. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor de strandzone voorbij de concessiezone Twins tot de grens met Oostende en een gedeelte aan strandpost 6.

Hondeneigenaars kunnen enkel in deze zone hun viervoeter meenemen naar het strand, op voorwaarde uiteraard dat hij aan de leiband wordt gehouden. Buiten deze perioden kunt u steeds en overal met uw viervoeter in Bredene terecht, op voorwaarde dat ze aan de leiband worden gehouden. Honden mogen evenwel vrij loslopen (zonder leiband) op het strand en in het strandwater van 15 oktober tot en met 15 maart, met uitzondering van de surfzone van de Twins.

afbeelding honden op strand

Paarden

Gemotoriseerde voertuigen

Kamperen

Is verboden op het strand, in de duinen en langs de toegangswegen

Strandcabine

Strandcabines en strandstoelen t.h.v. strandpost 2 'Duingat' te huur bij Barra Brecht op het nummer 0496/64 36 99 (Bonte Pierstraat 17 - 8432 Leffinge, brecht_barra@yahoo.com)

Kampvuur - barbecue

Het aanleggen van kampvuur of het organiseren van een barbecue op het strand is verboden uit veiligheidsredenen (brandgevaar strandcabines, duinhelm en duingras)

Vliegeren - kites

Het vliegeren met geleide vliegers in en boven de bewaakte badzones tijdens de reddingsdiensten, is verboden.

 


DIENST VOOR TOERISME

Kapelstraat 76 - 8450 Bredene
T. 059 56 19 70 - F. 059 56 19 69
E. toerisme@bredene.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Nature Nature Nature