Park 't Paelsteenveld


Het park ligt in de onmiddellijke omgeving van de duin-polderovergang waardoor de graslanden een typische en soms zeldzame kustflora herbergen zoals onderaardse klaver, grote teunisbloem, geel walstro en blauwe bremraap. Veelvoorkomende soorten zijn rozen, gestreepte witbol en struisgras.

Al die bloemenpracht heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vlinders. Ook het kwetsbare bruin blauwtje fladdert er rond. Talrijke broedvogels vinden in ít Paelsteenveld een voedselrijke thuishaven.

Recreatie en educatie
Wie in het mooie kader van ít Paelsteenveld wil sporten, kan terecht op een voetbalveld, petanqueveld of fit-o-meter. Een go-cartparcours maakt de nodige adrenaline vrij.

ít Paelsteenveld biedt ook educatieve mogelijkheden. Informatiepanelen geven de nodige uitleg en hopen zo de bezoekers te inspireren om zelf een milieuvriendelijke infrastructuur aan te leggen. Of wat dacht je van groen op je dak? Vanaf een toren kan je een groendak bekijken.

Het 10 ha grote park ít Paelsteenveld werd zopas gedeeltelijk vernieuwd. Het park kreeg een meer open karakter met als blikvanger de wandelpromenade tussen de Astridbrug en het MEC Staf Versluys. Bij de herinrichting zijn zowel speelpleintjes voor de kleinsten als voor de wat groteren voorzien.

Hoe bereiken

Er zijn diverse ingangen tot 't Paelsteenveld langs de Kapelstraat in Bredene.

Met het openbaar vervoer
Neem de kusttram tot aan de halte Astrid in Bredene en ga via de voetgangersbrug naar de Kapelstraat. Op ongeveer 100 meter in de Kapelstraat, aan de linkse kant, is de ingang van het park.

Met de auto
Vanuit Oostende neem je de Koninklijke baan richting Blankenberge. Bij het binnenrijden van Bredene verlaat je de Koninklijke baan en rij je verder richting De Haan, via de parallelweg (Driftweg - Kapelstraat).

 DIENST VOOR TOERISME

Kapelstraat 76 - 8450 Bredene
T. 059 56 19 70 - F. 059 56 19 69
E. toerisme@bredene.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Nature Nature Nature