Parkeren

Blauwe zones, betalend parkeren, bewonersparkeren, gratis 15/30 minuten… graag zetten wij alles nog even op een rijtje. Vanaf 4/4/2020 wordt het betalend parkeren permanent ingevoerd en zal het ganse jaar van kracht zijn. In deze zone is het mogelijk om 15 minuten (30 minuten op de parking Shopping Duinen) gratis te parkeren. U moet hiervoor wel een ticket nemen aan de parkeerautomaat.

Blauwe zones
Het regime ‘blauwe zone’ is het ganse jaar van toepassing en dat van maandag t.e.m. zondag. De normale parkeertijd in blauwe zones is 180 minuten, tenzij een opschrift op een onderbord anders vermeldt. De blauwe zones in Bredene bevinden zich in het toeristisch centrum evenals t.h.v. handelszaken verspreid over het ganse grondgebied. In de blauwe zones dient u de blauwe schijf op een correcte manier duidelijk zichtbaar op het dashboard te leggen.

Betalend parkeren
In de zone betalend parkeren is het mogelijk om 15 minuten gratis te parkeren. Op de parking Shopping Duinen kan u 30 minuten gratis parkeren. U moet hiervoor wel een ticket nemen aan de parkeerautomaat.

Randparking
Om het lang parkeren aan de rand van Bredene-Duinen, te stimuleren, krijgen de parkings Staf Versluys 3, Klemskerkestraat en Danckaertstraat een heel aantrekkelijk tarief nl. 1 EUR voor 1 uur, 2 EUR voor 2 uren en 3 EUR voor 3 uren en meer.

De mogelijkheden op een rij

Bewonersparkeren
Bewoners die in een straat wonen waar de blauwe zone of betalend parkeren van kracht is, kunnen een bewonerskaart aanvragen. De bewonerskaart kost 30 EUR en kan enkel gebruikt worden wanneer de verkeersborden dit voorzien.

Hoe aanvragen?
Via https://bredene.q2c.eu of via het aanvraagformulier dat u kan opvragen bij de gemeentelijke technische dienst.

Parkeerabonnement
Personen die hun wagens dikwijls parkeren in de zones waar betalend parkeren van kracht is, kunnen een parkeerabonnement kopen. Geldig parkeren is dan mogelijk in alle zones waar parkeerautomaten staan opgesteld, niet in de blauwe zones.

Tarieven
Weekkaart: 25 EUR
Maandkaart: 65 EUR
Jaarkaart: 195 EUR

Hoe aanvragen?
Parkeerabonnementen zijn te koop via https://bredene.q2c.eu , in het gemeentehuis en in het Meeting en Eventcentrum Staf Versluys.

Parkeerkaart voor zorgverstrekkers
Zorgverstrekkers (huisartsen, thuisverpleegkundigen, kinesisten en persoonsverzorgers) kunnen zich een kaart aanschaffen waardoor parkeren mogelijk is voor de duur van één uur. Een kaart kost 25 EUR.

Hoe aanvragen?
Via het aanvraagformulier dat U kan opvragen bij de gemeentelijke technische dienst (059/33 91 88) of downloaden via de website www.bredene.be


(klik op de afbeelding om te vergroten)

 

DIENST VOOR TOERISME

Kapelstraat 76 - 8450 Bredene
T. 059 56 19 70 - F. 059 56 19 69
E. toerisme@bredene.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Nature Nature Nature